Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция. Въпреки

...
Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция. Въпреки
Коментари Харесай

Добра новина! Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция

Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция. Въпреки това обаче натискът над здравната система продължава поради немалкия брой тежки случаи. Лекарите упорстват ограничаващите ограничения да се облекчат чак след празниците поради непрестанно разкриване на нови огнища на болестта.

Днес за първи път след повече от месец карантина отвориха магазините за сезонни артикули. Пазаруването е разрешено при строги ограничения и наложително позволение със есемес. Търговците не чакат и съществени доходи при тези условия.

Националната карантина е до 14 декември, само че и по-късно съгласно епидемиолозите магазините би трябвало да останат затворени, с цел да не се трансфорат в огнища на болестта.

Лекарите предлагат държавното управление деликатно и постепенно да облекчава ограниченията в границите на няколко месеца.

В Северна Гърция, където продължава най-голямата интензивност на ковид, притежателите на заведения за хранене, питейни заведения и кафенета оповестиха, че за празниците няма да отворят, тъй като при наложените ограничения не чакат и клиенти.

Според представителят на държавното управление Стелиос Пецас евентуално за празниците ще е в действие възбраната за овакантяване на регионите.

В същото време психолози сигнализират за внезапно повишаване на психическите болести най-вече измежду младите и измежду възрастните хора.

Очаква се до няколко дни решение на държавното управление за нужните ограничения, които ще останат в действие и през новогодишните празници в изискванията на лимитирана опция за пътешестване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР