Рязко и съществено застудяване, валежи от дъжд и от сняг

...
Рязко и съществено застудяване, валежи от дъжд и от сняг
Коментари Харесай

Сняг се сипе на парцали...

Рязко и значително захлаждане, превалявания от дъжд и от сняг - това е водещото в прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за през днешния ден. Ще има виелици и навявания. Предупреждение за мощен северозападен вятър с пориви до 15-20 м/с е разгласен в съвсем цялата страна.

Ще продължи да вали, като във от ден на ден региони дъждът ще премине в сняг. Очаква се формиране на снежна завивка, а в Североизточна България и планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се намалят с повече от 10°-15° спрямо през вчерашния ден и към 14 часа ще бъдат сред 2° и 7°, а в композиция със мощния вятър, чувството ще бъде за още по-студено време.

Опасно прохладно и в планините със мощен, по високите елементи – плевел северен вятър. Ще бъде облачно с превалявания от сняг, а оптималните температури ще се намалят внезапно и по най-високите върхове ще бъдат към минус 12°, минус 13°.

През нощта против четвъртък в съвсем цялата област, като се изключи крайбрежието на морето, ще вали сняг. Ще духа мощен вятър и ще има условия за виелици.

В четвъртък преваляванията ще стопират, вятърът ще отслабва, само че понижението на температурите ще продължи. В петък още веднъж се чакат слаби валежи, най-вече от сняг. През почивните дни ще има променлива облачност. Минималните температури в цялата страна ще бъдат под нулата – сред минус 5° и минус 10°, само че оптималните ще стартират да се покачват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР