Рязко ескалира политическото напрежение. Размяна на тежки обвинения и скандални

...
Рязко ескалира политическото напрежение. Размяна на тежки обвинения и скандални
Коментари Харесай

Политическото напрежение ескалира след размяна на обвинения между Рашков и Борисов

Рязко ескалира политическото напрежение. Размяна на тежки обвинявания и скандални изказвания по оста сред служебния кабинет и някогашните ръководещи. Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че ще подаде сигнал в прокуратурата против някогашния министър председател Бойко Борисов по абсурден случай, за който бил осведомен.

Думите му провокираха остра реакция и контра-обвинения от страна на водача на ГЕРБ.

В следващата престрелка през медиите вътрешният министър изнесе данни за абсурден случай, в който човек му бил съобщил, че е е заплашван от Бойко Борисов. Рашков разяснява, че е песимистичен дали основният прокурор Иван Гешев ще предприеме действителни дейности против някогашния министър председател.

Според Бойко Борисов пък това се случва, с цел да се отклони публичното вниманието от тематиката с подслушванията, която вътрешният министър повдигна преди седмици, а по нея в действителност нямало нищо действително.

Сигналът към прокуратурата, който вътрешният министър ще изпрати, идва след получена от него информация за прикриване на закононарушения и закани към основния очевидец на тези закононарушения.

Заплахите са били отправяни непосредствено от Бойко Борисов, сподели Рашков за bTV.

Думите му идват часове след негово изявление пред телевизия „ Евроком “, в което описа за информацията, която е получил за някогашния министър председател Борисов.

„ Днеска дойде при мен един човек, който ми описа такива неща, че аз не знам къде живеем, в каква страна живеем. Ще ви кажа какво ми цитира този човек - нещо ужасяващо е, по какъв начин му е казано, че има жена и деца, или пък има фамилии, които няма да схванат дали не ядат неговото месо “, съобщи Бойко Рашков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира през „ Facebook “ на среща с младежи в централата на ГЕРБ.

„ Така, като слушам най-вероятно ще съм изял някой човек към този момент. Само това не са ми пришили. На филета. Обръщам се тук към вашите набори, дет се вика, и към вас самите, тъй като това в България е правено 44-та година. Тогава дядо ми е бил кмет на едно село тук до София, и са го били, и са го умъртвили. И са написали в смъртния акт, че е умрял от червен вятър. Същите тези, които сега - Радев повдигнат от Българска социалистическа партия, Рашков от Българска социалистическа партия, всички са от Българска социалистическа партия, в случай че забелязвате “, сподели Бойко Борисов.

В изявлението си пред „ Евроком “ служебният вътрешен министър беше безапелационен, че прокуратурата не е направила нужното да ревизира верността на материали, свързани с Борисов

" Добре е да спре индивидът от Банкя, а да каже на младежите, които са под неговото знаме, следното: " Уважаеми младежи, аз дремя до 2-3 милиона в евро и злато ". Прокуратурата, в лицето на основния прокурор, не постави старания познатите на кюлчетата злато да ревизира от кое място са купени “, декларира Бойко Рашков.

„ Няма да им се плашите. Целта съм аз и се обръщам към демократичната общественост, дойдат ли за нас, вие в този момент малко ви е прелестно, щото по една или друга, като политически съперници бият единствено по ГЕРБ, само че запомнете ми думите, по-късно ще дойдат и за вас “, сподели Бойко Борисов.

Бившият министър председател разяснява и свадите с подслушванията на политици. По думите му, хората към този момент не вярвали, защото досега не било извадено нищо действително.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР