Рядка ситуация блокира стотици пътници на круизния лайнер Викинг Орион.Пасажерите

...
Рядка ситуация блокира стотици пътници на круизния лайнер Викинг Орион.Пасажерите
Коментари Харесай

Пътници станаха заложници на круиз, забраниха на кораба да акостира

Рядка обстановка блокира стотици пасажери на круизния лайнер „ Викинг Орион ".

Пасажерите не могат да слязат от кораба вече повече от седмица и са пропуснали няколко спирки, част от програмата на круиза. Нито едно пристанище в Нова Зеландия или Австралия не е дало позволение за прекъсване на лайнера заради струпване на микроорганизми, растения и гъбички по корпуса на кораба.

„ Викинг Орион “ напуща Уелингтън в Нова Зеландия на 26 декември.

Първо на лайнера е отказано влизане в новозеландските пристанища Крайстчърч и Дънидин, а по-късно на „ Викинг Орион “ е отказано и в австралийските пристанища Хобарт и Аделаида.

Професионални водолази се притекоха на помощ на лайнера и почистиха корпуса на кораба от микроорганизми и растения. Биологичното замърсяване е рисково, защото в него могат да се появят непознати за дадена екосистема микроорганизми, растения и водорасли, които на собствен ред могат да унищожат или съществено да трансформират екосистемата, в която са попаднали, написа BBC.

Круизният транспортен съд транспортира към 800 пасажери, най-вече американски туристи.

Организаторите на круиза се извиниха на пасажерите за това, че лайнерът не е направил плануваните спирки. Днес стана ясно, че пасажерите ще бъдат обезщетени.

„ Викинг “ удостоверяват, че всички посетители ще получат ваучер, еднакъв на сумата, която към този момент са платили, с цел да го употребяват при бъдещи пътувания.

Билетите за 15-дневен круиз от Окланд до Сидни, заминаващ на 10 януари, варират от 6066 щатски $, написа уебсайтът на „ Викинг “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР