Рядък снеговалеж затрупа Йоханесбург и други високо разположени части на

...
Рядък снеговалеж затрупа Йоханесбург и други високо разположени части на
Коментари Харесай

Рядко явление стресна жителите на Йоханесбург

Рядък снеговалеж затрупа Йоханесбург и други високо ситуирани елементи на Южна Африка, като метеорологичните служби предизвестиха за евентуално затваряне на пътища и рисково ниски температури. Жителите се разсъниха с леки снеговалежи, които покриха покривите и градините, като студеният фронт, който доближи страната в края на предходната седмица, се трансформира в метеорологична зона, наречена " кръстосан най-малко ".

В детска градина в Йоханесбург разчувствани деца правеха снежни топки и се опитваха да заловен снежинките с езиците си - някои от тях в никакъв случай преди не са виждали сняг.

" За финален път видяхме такова време през 2012 година ", споделя пред Агенция Франс Прес Пуселецо Мофокенг, старши синоптик в Южноафриканската метеорологична работа (SAWS).

Мофокенг съобщи, че сняг е регистриран в южните елементи на провинция Гаутенг в Йоханесбург и се чака да продължи да вали през целия ден, като засегне и високо ситуирани региони в провинциите Източен Кейп и Квазулу-Натал.

" Възможно е пътищата да бъдат затворени ", сподели той.

Йоханесбург се намира на надморска височина над 1700 метра и е в разгара на зимата в южното полукълбо. Но снегът в града остава рядко събитие - преди 2012 година изобилен снеговалеж е имало през 1996 година, сподели Мофокенг.

" Мина толкоз доста време, усещам се толкоз благополучен ", сподели Лерато Матепезе, гражданин на Йоханесбург.

SAWS предизвести, че ниските температури съставляват риск за живеещите на улицата в страната, в която бедността остава необятно публикувана.

Очакваше се също по този начин бурното море и мощните ветрове да основат рискови условия за дребните плавателни съдове край източното крайбрежие на Южна Африка, заяви NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР