Рядък феномен са открили учените в Черно море. По време

...
Рядък феномен са открили учените в Черно море. По време
Коментари Харесай

Знамение: Делфин албинос в Черно море

Рядък феномен са разкрили учените в Черно море. По време на експедиция за проучване на китоподобните в Черно и Азовско море, екип откриватели от Института по биология на Южните морета на Руската академия на науките съумяха да виждат делфин албинос.

Такива случаи са относително редки измежду китоподобните, а някои даже разпознават знамение във видяното. Екземплярът с необикновен цвят принадлежи към делфините афали - тип, който става все по-рядък в Черно море. За цялото време на експедицията екипът регистрира единствено две огромни групи афали, съгласно пресслужбата на института. Другите морски бозайници - муткури и елементарни делфини - са по-многобройни.

Според съветските биолози албиносът делфин е млад субект, който се движи с по-голям родственик, евентуално майка му. За страдание, макар младата си възраст, необикновеният делфин към този момент е потърпевш от хората - на опашката му се виждат дълбоки белези, присъщи признаци на пострадване от корабен винт. Като цяло положението на младия делфин е приемливо, само че откривателите се тормозят, че фамилията му може да мигрира за лов на риба отвън националния естествен парк " Тарханкутски ", където може да се сблъсква с доста рискове, предава offnews.bg.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР