Русофили и евроатлантици все могат да намерят пресечни точки, смята

...
Русофили и евроатлантици все могат да намерят пресечни точки, смята
Коментари Харесай

Искрен Иванов: Основната заплаха за националната сигурност е поляризацията в обществото

Русофили и евроатлантици все могат да намерят пресечни точки, счита доцент Искрен Иванов, специалист по интернационална сигурност и ръководство на спорове

" За мен главната опасност за националната ни сигурност не е директно военна. Една друга опасност доста ме тормози и която е главната опасност за българската национална сигурност. И това е поляризацията в българското общество. В момента то е извънредно разединено, освен на равнище жители, само че и на равнище политици, в случай че щете - на равнище анализатори “, разяснява за доцент Искрен Иванов, специалист по интернационална сигурност и ръководство на спорове, учител в Софийския университет.

Експертът уточни, че има разлика сред това да си русофил или мечка. „ Едно е да обичаш съветската просвета, съветската история, което ти е право, обещано от Конституцията, друго е да всяваш дезинформация в интерес на Русия. По същия метод стоят нещата в западния лагер. Едно е да си евроатлантик, да обичаш американската просвета, да обичаш европейската просвета, да слушаш американска музика и по този начин нататък, друго е да си ястреб, да настояваш страната ти да влезе във война с Русия, да настояваш тука да се разполагат нуклеарни оръжия. Това не е българският народен интерес. Русофили и евроатлантици все могат да намерят пресечни точки, само че мечки и ястреби – не! "

За войната в Украйна

„ В Украйна сега се сблъскват две тактики. Първата е на ген. Валерий Герасимов, който е новият командваш съветските сили. И тази тактика може да назовем най-общо хибридна, която съчетава нахлуване в Украйна с големи човешки маси, сухопътна мощ, съчетано с дронове и технологии, които Русия взема от страни, които и ги дават. Другата тактика в Украйна е американската тактика, която можем да назовем „ тактика на сивата зона “, което съставлява отделяне на избран район, където да се водят бойните дейности. Стремежът на Пентагона е тази зона да не се разраства, тъй като може да въвлече НАТО във войната и по тази логичност Съединени американски щати също ще би трябвало да влезе във войната. Разивтието на спора доста зависи от това в каква посока ще поемат политическото статукво в двете страни “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР