Руснаците трябва да купуват подаръци за Нова година предварително -

...
Руснаците трябва да купуват подаръци за Нова година предварително -
Коментари Харесай

Икономист: Купете коледните подаръци през ноември

Руснаците би трябвало да купуват дарове за Нова година авансово - още през ноември. Това е съветът на икономиста Никита Масленников , началник на отдел " Финанси и стопанска система " в Института за модерно развиване, пише Ura.ru.

Специалистът счита, че по този въпрос хората би трябвало да се погрижат предварително, заради вероятността за повдигане на цените до края на годината. „ Ако би трябвало да купите нехранителни артикули - домакинска и компютърна техника, джаджи, целесъобразно е да го извършите в този момент. Защото през декември може да има много сериозен скок в цените “, предизвести той. Масленников добави още, че в този момент е моментът да си купим облекла и обувки за зимата.

Масленников изясни, че нехранителните артикули има риск да нарастват поради скъсването на веригите за доставки. И в този момент е невероятно да се планува дали ще съумеят да се възстановят преди края на годината.

По-рано Росстат заключи, че инфлацията през октомври се е ускорила до 8,13% на годишна база. От началото на годината цените са се повишили с 6,49 %. Цената на стоките и услугите, взети поради при изчислението, се е нараснала през октомври с 1,11 на 100 по отношение на септември. Най-вече нарастнаха питателните артикули. Стойността им нараства с 10,89 % на годишна база. Поскъпването на нехранителните артикули е с 8,17 на 100.

Според анализатори годишната инфлация в Русия ще се ускори през ноември до 8,02 %. Това ще бъде най-високата цифра от повече от пет години - от февруари 2016 г. Основните аргументи ще бъдат ниската годишна продукция от плодове и зеленчуци, обстановката на международните пазари и неработните дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР