Руснаците, които имат имоти у нас, искат да ги продадат,

...
Руснаците, които имат имоти у нас, искат да ги продадат,
Коментари Харесай

Руснаци предлагат евтини имоти по морето. Но има ли сделки?

Руснаците, които имат парцели у нас, желаят да ги продадат, само че е съвсем невероятно да се стигне до покупко-продажби.

 Една от последните ограничения в шестия поред пакет наказания от Европейски Съюз дсрещу Русия засяга точно парцелите.

Европейски Съюз ще забрани на руснаци да купуват парцели

„ Скоро руснаци нито ще могат да купуват, нито да продават апетитни жилища по Черноморието. Европейският съюз прибавя  към шестия си пакет от наказания и възбрана на покупко-продажби с недвижими парцели за съветски жители. Предвижда се прекъсване на покупко-продажбите с недвижими парцели с съветски жители, поданици и юридически лица - не разрешава се продажбата или прехвърлянето, директно или непряко, на " права на благосъстоятелност върху недвижими парцели, намиращи се на територията на Съюза, или дялове в предприятия за групово вложение, предоставящи експозиция към такива недвижими парцели ", се показва в правния текст. “

Проверка на GlasNews.bg установи, че в обществената мрежа Фейсбук е основана група с името „ Руснаци започнаха да разпродават “. Въпросните парцели са главно по Черноморието ни, като множеството от тях са към комплекси.

За едностаен апартамент от повърхност сред 30-40 кв.м, цената варира сред 22-35 хиляди евро. Един тристаен в Слънчев бряг да вземем за пример, може да излезе към 62-65 хиляди евро. Тук е значимо да се означи и таксата за поддръжка, която е сред 6 и 12 евро за квадрат, според от обитаемото място и какъв брой близо е до морския плаж. В Свети Влас, където множеството парцели са благосъстоятелност на руснаци, разпродаването е колосално. Апартаментите на юг от Бургас са със доста по-ниска цена, както да вземем за пример в Поморие.

Не липсват и предложения за къщи. Натъкнахме се на първокласно обзаведена триетажна постройка във Варна. Тя е с повърхност над 400 кв.м, единствено на 2 километра от плажа, а цената – 280 000 евро. За съпоставяне – тристаен обзаведен апартамент в Пловдив или къща на до два етажа в радиус от до 15-20 км от града биха коствали толкоз.

Това е много примамлива опция за българите, да се снабдят с ваканционен парцел по морето ни, или подобен за отдаване чартърен. Но по какъв начин тъкмо ще се реализират имотните покупко-продажби при наложените наказания?

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР