Руското военно ръководство вероятно се опитва да убеди президента Владимир

...
Руското военно ръководство вероятно се опитва да убеди президента Владимир
Коментари Харесай

Военното ръководство се опитва да убеди Путин да премине в отбрана, сочи доклад

Руското военно управление евентуално се пробва да убеди президента Владимир Путин да премине към отбранителни интервенции, сочи на самостоятелния Института за проучване на войната (ISW).

Според анализаторите Министерството на защитата на Русия е алармирало на висшето управление за забележителните старания за набиране на 400 000 военнослужещи, които да защитят съществуващата фронтова линия.

Съобщава се, че " съветското военно командване също по този начин реалокира наборници, с цел да задържи съветски позиции в Крим и може би възнамерява да приготви други запаси, с цел да подсигурява, че Русия може да задържи някои позиции след кулминационната точка на евентуална украинска контраатака “.

Докладът идва на фона подготвяното от украинската войска контранастъпление против Русия, която окупира част от територията на Украйна.

ISW оповестява, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов евентуално са наясно със опасността от украинска контранастъпление. Но също по този начин евентуално ще продължат да изпращат попълнения, с цел да подсилят " безсмислените настъпателни интервенции по заповед на Путин ".

" Източници от Кремъл по-рано оповестиха, че Путин избира лоялността пред компетентността и това мнение евентуално пречи на Шойгу и Герасимов да се съсредоточат върху основаването на оптимални условия за ефикасна защита ", заключава Институтът за проучване на войната.

Русия, която през 2014 година окупира украинския полуостров Крим и от този момент поддържа военните дейности в Донбас , а през февруари предходната година стартира пълномащабно навлизане в Украйна, заявява подготвеност за договаряния, които съгласно Москва не би трябвало да засягат окупираната украинска територия

Украйна неведнъж е заявявала, че мир ще бъде реализиран единствено когато Русия напусне всички окупирани територии, в това число Крим.

" Истинският мир значи възобновяване на интернационално приетите граници на Украйна. Истинският мир значи безвредна татковина за хората в украинския Крим, които са цел ", сподели министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР