Руското външно министерство обяви днес, че евентуално разполагане на американски

...
Руското външно министерство обяви днес, че евентуално разполагане на американски
Коментари Харесай

Москва: Разполагането на американски ракети в Азия ще представлява заплаха

Руското външно министерство разгласи през днешния ден, че вероятно разполагане на американски ракети в Азиатско-тихоокеанския район ще съставлява опасност за интернационалната сигурност, съобщи БНР.

По-рано този месец шефът на Пентагона Марк Еспър съобщи, че поддържа концепцията за ракети със междинен обхват с наземно базиране в Азия.

„ Американските дейности основават опасност за интернационалната сигурност “, съобщи говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова на постоянен брифинг през днешния ден.

В изявлението си при започване на месеца Еспър не посочи къде Съединени американски щати имат намерение да разположат новите ракети. „ Не желая да злоупотребявам, тъй като това са неща, които постоянно се разискват със съдружниците “, сподели той.

Той означи още, че Китай не трябва да се изненадва от американските планове.

„ Не би трябвало да е изненада, тъй като от дълго време го обсъждаме. Бих желал да подчертая, че 80 % от арсенала им се състои от оръжия от вида, който се забраняваше в контракта (между Съединени американски щати и Русия, по който Китай не е страна). Така че не би трябвало да е изненадващо, че желаеме сходен потенциал “, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР