Руското външно министерство обяви, че оттегля разрешението за дипломатическите мисии

...
Руското външно министерство обяви, че оттегля разрешението за дипломатическите мисии
Коментари Харесай

Русия затваря консулствата на Литва, Латвия и Естония в Санкт Петербург и Псков |

Руското външно министерство разгласи, че отдръпва разрешението за дипломатическите задачи на Естония, Латвия и Литва в Санкт Петербург и Псков.  

Генералните консулства на трите страни в Санкт Петербург, както и консулството на Латвия и генералното консулство на Естония в Псков ще бъдат закрити.

Москва стимулира решението си с правилото на взаимност заради закриването на съветските задачи в балтийските страни, както и " поради даването на военна помощ от страна на управляващите на тези страни на киевския режим и прикриването на закононарушенията, осъществени от украинските националисти против мирното население на Донбас и Украйна ".

Дипломатите от тези задачи са оповестени за личност нон грата, а неруският механически личен състав е разгласен за " неприемливи лица ".

В началото на април балтийските страни затвориха съветските консулства в Клайпеда (Литва), Лиепая и Даугавпилс (Латвия), Нарва и консулските служби на съветското посолство в Тарту (Естония).

От началото на войната страните от Европейски Съюз са изгонили общо неколкостотин съветски дипломати. Москва реагира с огледални ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР