Руското външно министерство обвини Израел, че подкрепя неонацистите в Украйна

...
Руското външно министерство обвини Израел, че подкрепя неонацистите в Украйна
Коментари Харесай

Русия обвини Израел, че подкрепя неонацистите в Украйна |

Руското външно министерство упрекна Израел, че поддържа неонацистите в Украйна и в допълнение изостри разногласието, почнал с думите на външния министър Сергей Лавров, че Адолф Хитлер е бил от еврейски генезис.

В неделя Лавров направи по италианска телевизия, когато беше запитан за какво Русия споделя, че би трябвало да " денацифицира " Украйна, в случай че самият президент на страната Володимир Зеленски е евреин.

Вчера и съобщи, че думите му са. Впоследствие водачите на няколко западни страни осъдиха мненията на съветския външен министър, а Зеленски упрекна Русия, че е не запомнила уроците от Втората международна война.

В днешното изказване на съветското министерство се споделя, че мненията на израелския външен министър Яир Лапид са " антиисторически " и " значително изясняват за какво настоящето израелско държавно управление поддържа неонацисткия режим в Киев ".

Москва повтори тезата на Лавров, че еврейският генезис на Зеленски не изключва опцията Украйна да бъде ръководена от неонацисти. " Антисемитизмът във всекидневния живот и в политиката не е спрян, а в противен случай - подхранва се (в Украйна) ", написа в изказването.

Израел първоначално избягваше директни рецензии към Москва и не наложи публични наказания на съветските олигарси, с цел да не утежни връзките си с Русия.
Отношенията Русия-Израел обаче станаха обтегнати, като предишния месец Лапид упрекна Руската федерация в осъществяване на военни закононарушения в Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР