Руското правителство одобри списък с местен софтуер, който трябва да

...
Руското правителство одобри списък с местен софтуер, който трябва да
Коментари Харесай

Създадоха списък със задължителни приложения за смарт устройствата в Русия

Руското държавно управление утвърди лист с локален програмен продукт, който би трябвало да бъде авансово конфигуриран на смарт телефони, смарт тв приемници и компютри, продавани в страната, оповестява " Комерсант ". Броят на приложенията за смарт тв приемници е повишен от 13 на 19.

" В новия лист са добавени няколко видеоуслуги в допълнение към стратегиите, наложителни за авансово инсталиране през тази година. В същото време притежателите на електронни устройства към момента ще могат сами да избират коя стратегия или приложение да употребяват ", обявиха от държавната пресслужба.
-->
В последната версия на листата са включени онлайн кината Amediateka, Kion, Beeline TV, Tricolor и Dom.ru Movix. Вместо " Mail.ru News " в листата към този момент е включена платформата " Zen ", която е агрегатор на вести, а вместо " OK Live " е включена платформата " Rutube ". Отбелязва се, че Rutube се появи в листата за авансово инсталиране на смарт тв приемници още в документа за 2023 година, а в този момент услугата е посочена за тв приемници и смарт телефони. Последното преразглеждане на листата с приложения ще влезе в действие на 1 януари 2024 година Актуализираните описи включват 40 приложения, в това число артикули на Яндекс, ВКонтакте и Лаборатория Касперски.

Изготвянето на листата е поверено на Министерството на цифровите медии - в него са включени услуги с публика от най-малко 500 хиляди консуматори, като се изключи програмен продукт от обособен клас. По-рано се предполагаше, че магазинът за приложения RuStore, основан от VK с държавна поддръжка, също ще бъде наложителен за авансово инсталиране на смарт тв приемници, само че по-късно беше решено да се откаже от тези проекти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР