Руското правителство не закъсня с оплакването си към Анкара за

...
Руското правителство не закъсня с оплакването си към Анкара за
Коментари Харесай

Турция отхвърли роптанието на Русия за дарените дронове на Украйна: ”Байкар” е частна компания, не се месим

Руското държавно управление не закъсня с недоволството си към Анкара за безвъзмездната помощ, която " Байкар " оказва на украинската войска. Турските управляващи обаче настояват, че това е напълно частна договорка, в която те не могат да се намесват. Въпреки че Турция не е обявявала никаква военна помощ за Украйна, частната поддръжка, оказвана от " Байкар " надали идва без знанието и утвърждението на Ердоган, написа европейското издание " Euractiv ". Единият от двамата шефове на компанията е Селчук Байрактар - брачен партньор на една от дъщерите на турския президент.

Не за първи път " Байкар " подарява дронове на нападнатата от Русия страна. В началото на юни в Литва също бяха събрани дарения за Украйна - за закупуването на един дрон " Байрактар ". Но и тогава от " Байкар " отхвърлиха да вземат парите на литовците и доставиха дрона гратис. Турската компания не оповестява каква е цената на един дрон. Знае се обаче, че в Литва бяха събрани 5,9 милиона евро.

Безпилотните дронове са от първостепенна значимост за украинската защита. Според данни, събрани от отворени източници в блога Oryx, представен от американския " Форбс ", дроновете " Байрактар ", употребявани от украинската войска, са унищожили 6 бронирани бойни машини, 5 артилерийски установки, 1 многоцелева ракетна установка, 2 зенитни оръдия, 10 хеликоптера, 6 военни кораба, 3 командни пункта, 1 информационна станция, 2 логистични влака и голям брой камиони за доставяне. Твърди се, че при започване на войната украинските военни са разполагали с 30 такива безпилотни летателни апарата и че в сражения са изгубили единствено 8 от тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР