Руското правителство е разработило план на стойност 8 млрд. долара

...
Руското правителство е разработило план на стойност 8 млрд. долара
Коментари Харесай

Кремъл спасява Русия с 8 млрд. долара. Борят 6000 санкции

Руското държавно управление е създало проект на стойност 8 милиарда $ за противопоставяне на последствията от интернационалните наказания, наложени поради съветската военна интервенция в Украйна, съобщи министър председателят Михаил Мишустин, представен от " Файненшъл таймс ".

Очаква се кабинетът да утвърди проекта, съдържащ повече от 100 финансови начинания за към 1 трлн. рубли за поддръжка на съветската стопанска система и жители, уточни той.

" Прилагането на целия набор от ограничения би трябвало да обезпечи оптималната еластичност на стопанската система, да отстрани вътрешните ограничавания за бизнеса и да даде на бизнесмените повече независимост “, сподели Мишустин.

Програмата ще помогне на бизнеса " да концентрира напъните и ресурсите си върху преконфигурирането на индустриалните и логистичните връзки, да подкрепи гладкото действие на предприятията и да помогне за поддържане на заетостта посредством попречване затварянето на производството, стратегии за преквалификация, разширение на обществения контракт, усилване на подвижността на трудовите запаси “, добави той.

Коментарите идват, откакто Англия, Европейски Съюз и Съединени американски щати постановиха във вторник нови наказания против съветски предприемачи.

До момента против Русия са наложени над 6000 наказания, от които 3646 са наложени след началото на специфичната военна интервенция в Украйна.

Чрез досегашните западни наказания към този момент бяха замразени към 300 милиарда $ от 643 милиарда $ запаси в задгранична валута на Руската централна банка, ограничавайки способността на Москва да поддържа рублата и увеличавайки рисковете за първи държавен банкрут от 1998 година насам.

По-рано тази седмица министърът на финансите на Русия упрекна западните страни, че се пробват да наложат " изкуствено несъблюдение (default) “ на държавния дълг на Москва, защото тя се готви да изплаща лихви по дълга си в задгранична валута в рубли.

Междувременно съветското външно министерство заяви малко по-рано във вторник, че Москва е наложила персонални наказания против президента на Съединени американски щати Джо Байдън и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, както и против още 11 публични американски лица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР