Руското правителство е прекратило финансирането на серийното производство на спътници

...
Руското правителство е прекратило финансирането на серийното производство на спътници
Коментари Харесай

Русия спря производството на спътници ГЛОНАСС

Руското държавно управление е прекратило финансирането на серийното произвеждане на спътници ГЛОНАСС-К поради дефицита на вносни елементи, излиза наяве от отчет на Сметната палата за план за ремонти във федералния бюджет, представен от РБК.

Съгласно документа производството на спътници и наземни комплекси за ръководство е станало невероятно " поради рестриктивните мерки в доставките на задгранични електронни съставни елементи и неналичието на заместители ". Във връзка с това тазгодишният бюджет на федералната целева стратегия " Поддръжка, развиване и потребление на системата ГЛОНАСС в интервала 2012-2020 година " се редуцира с 12.9 милиарда рубли (€180 млн.). 6.9 милиарда рубли (€96 млн.) от тези средства са били предопределени за " Роскосмос ", а 6 милиарда (€84 млн.) е трябвало да получи Министерството на защитата.

Съкращението на бюджета за произвеждане на спътници ГЛОНАСС-К обаче не значи отвод от програмата. 7.05 милиарда рубли (€105 млн.) от спестените средства ще бъдат заделени за създаването на съветски аналози на дефицитните вносни елементи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР