Руското министерство на вътрешните работи обяви награда от един милион

...
Руското министерство на вътрешните работи обяви награда от един милион
Коментари Харесай

Руското МВР обяви награда от 1 милион рубли за помощ при задържането на командирите на батальона „Азов“

Руското министерство на вътрешните работи разгласи премия от един милион рубли за подпомагане при задържането на командирите на украинския народен батальон " Азов "  Константин Немичев и Сергей Величко, упрекнати в изтезания на съветски военни, оповестява пресцентърът на ведомството, оповестява

Отбелязва се, че и двамата са изтезавали съветски военнослужещи и са ги убивали с особена свирепост. През май Немичев и Величко бяха оповестени за междудържавно търсене и съдът ги арестува задочно.

" За подпомагане при задържането на всеки от тях е оповестена премия в размер на един милион рубли ", споделиха от Министерство на вътрешните работи.

И двамата командири на Азов са родом от Харков, Величко е роден през 1994 година, Немичев е с две години по-млад. В Русия те бяха включени във федералния лист на " Десет изключително рискови търсени нарушители ". Според Следствения комитет те са забъркани в похищението върху живота на минимум осем съветски бойци.

Специалното поделение " Азов " на Националната армия на Украйна беше основано след държавния прелом през 2014 година Той включваше радикали, които се придържаха към расистки и неонацистки възгледи - освен жители на Украйна, само че и наемници от други страни. " Азов " взе участие в украинската военна интервенция в Донбас. През 2015 година Руският следствен комитет образува наказателно дело против свои бойци за отвличания, изтезания и потребление на неразрешени средства и способи за водене на война.

Още в хода на специфичната военна интервенция в Донбас станаха известни голям брой доказателства за закононарушенията на „ азовците “, по-специално изтезанията и бруталните убийства на цивилни и пандизчии. Освен това бойците бяха прикрити от популацията като жив щит. В началото на август Върховният съд на Русия призна Националния батальон за терористична организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР