Руското министерство на отбраната съобщи, че на Парамушир, един от

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че на Парамушир, един от
Коментари Харесай

Напрежение. Шойгу разкри следващия ход на Русия

Руското министерство на защитата заяви, че на Парамушир, един от Курилските острови в северната част на Тихия океан, е ситуирано поделение на нейните ракетни системи за брегова защита " Бастион ", съобщи БГНЕС.

Министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че този ход е част от по-широкообхватното подсилване на съветската защита в обширните далекоизточни райони. То се организира в отговор на това, което той назова " старания на Съединени американски щати за въздържане " на Русия и Китай.
-->
Шойгу приказва пред висшия команден състав на съветската армия ден, откакто президентът Владимир Путин и китайският водач Си Дзинпин затвърдиха партньорството си " без граници " на диалози в Кремъл със съглашения за задълбочаване на енергийното и военното съдействие.

" За да сдържат Русия и Китай, Съединените щати доста усилват военното си наличие в Азиатско-тихоокеанския район, укрепват политическите и военните си връзки със своите съдружници, като не престават да основават нова американска архитектура за сигурност в този район ", съобщи Шойгу.

Той заявява, че системата " Бастион " ще укрепи съветската сигурност към Курилската островна верига.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР