Руското министерство на отбраната реши да премести зоната на предстоящите

...
Руското министерство на отбраната реши да премести зоната на предстоящите
Коментари Харесай

Заради ирландските рибари Русия мести маневрите на своя боен флот

Руското министерство на защитата реши да реалокира зоната на идните учения на съветския флот в Атлантическия океан отвън изключителната икономическа зона на Ирландия, с цел да не пречи на ирландския рибарски бизнес, заяви съветското посолство в Дъблин в събота.

" В отговор на настояванията на държавното управление на Ирландия и Организацията на рибопроизводителите от Южна и Западна Ирландия, министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу, като жест на благосклонност, реши да реалокира региона на учението на ВМФ на Русия, планувано за интервала от 3 до 8 февруари , отвън изключителните стопански зони на Ирландия ", сподели дипломат Юрий Филатов.

Това решение е взето, с цел да не се намесваме в активността на ирландските риболовни кораби в техните обичайни риболовни зони, оповестиха от посолството.

Основният фокус на учението е да се отработят дейностите на силите на ВМФ и Въздушно-космическите сили за отбрана на съветските национални ползи в океаните.

Ученията ще обзет водите на моретата, прилежащи към съветска територия, както и оперативно значими региони на Световния океан . Отделни учения ще се проведат във водите на Средиземно, Северно, Охотско море, в североизточната част на Атлантическия океан и в Тихия океан, оповестиха от съветското военно ведомство.

Общо се планува да бъдат включени над 140 бойни и спомагателни кораба, над 60 самолета, 1000 единици военна техника и към 10 000 военнослужещи в маневрите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР