Руското министерство на отбраната отрече съобщенията, че украинската армия е

...
Руското министерство на отбраната отрече съобщенията, че украинската армия е
Коментари Харесай

Русия отрича украински пробив на фронта

Руското министерство на защитата отхвърли известията, че украинската войска е пробила защитата на съветските войски по фронтовата линия в южна и източна Украйна.

" Изявленията, публикувани от обособени телеграм канали за " пробиви в защитата ", осъществени в разнообразни елементи на линията на прикосновение, не дават отговор на действителността ", се споделя в известие на министерството, публикувано в четвъртък вечер и представено от съветската организация " Интерфакс ".

По-рано денем се появиха известия, че съветските войски се изтеглят в разнообразни елементи на фронта, в това число, че са се отдръпнали на 2 км от позициите си в Бахмут, където сраженията се водят ез спиране осми месец. Източници на тези известия бяха главно съветски военни блогъри и притежателят на наемническата войска " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Общата конюнктура в региона на специфичната военна интервенция е овладяна ", добави съветското министерство на защитата. Води се пердах за отразяване на офанзива на поделение на въоръжените сили на Украйна в посока на село Малойлиновка, вземат участие авиация и артилерия, ", оповестяват още военните в Москва.

 Кремъл призна за компликации във войната в Украйна Кремъл призна за компликации във войната в Украйна

Според военната сводка бойни дейности се водят единствено в Източна Украйна - край Донецк и Лиманс, до момента в който на юг - в Запорожка и Херсонска област сега такива няма.

В четвъртък пред група западни медии украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев се нуждае от още време, с цел да приготви настъплението си по този начин, че да минимизира броя на жертвите. Той не посочи по кое време контраофанзивата ще може да стартира и при какви условия.
 " Трябва ни още време ": Зеленски отсрочва контраофанзивата

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели при започване на май, че съдружниците са доставили съвсем цялото контрактувано с Украйна оръжие.

В четвъртък Англия удостовери, че за първи път от началото на войната с заричане, че Киев няма да ги употребява на територията на Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР