Руското министерство на енергетиката се надява, че до края на

...
Руското министерство на енергетиката се надява, че до края на
Коментари Харесай

Анкара и Москва подписват за сухопътния участък от „Турски поток“ до края на годината

Руското министерство на енергетиката се надява, че до края на годината турските управляващи ще подпишат протокола за строителство на сухопътния сектор от втората част на газопровода „ Турски поток “. Това съобщи пред публицисти съветският енергиен министър Александър Новак, съобщи ТАСС.

„ В момента в детайли обсъждаме опцията за по-скорошното координиране до края на годината на протокола сред „ Газпром “ и турското министерство на енергетиката за строителство на сухопътния сектор “ на втората част на тръбопровода, сподели Новак.

По думите му Москва се надява съгласуването да продължи до края на годината. Министърът уточни също, че турската страна към този момент е изготвила отчета за въздействието на плана върху околната среда и е утвърдено мястото, на което тръбата ще излиза от водата.

На 7 май „ Газпром “ стартира строителството на морската част на газопровода. Проектът „ Турски поток “ ще свързва Русия с европейската част на Турция през Черно море и ще продължава към Гърция. Дължината на морския сектор е 910 км, а на сухопътния на турска територия – 180 км. Първото трасе на газопровода е предопределено за турско ползване, а второто за доставяне с природен газ на страните от Южна и Югоизточна Европа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР