Руското финансово министерство е изпълнило изцяло задълженията си по изплащане

...
Руското финансово министерство е изпълнило изцяло задълженията си по изплащане
Коментари Харесай

Русия изплати лихви по еврооблигации за над $100 милиона

Руското финансово министерство е изпълнило напълно отговорностите си по погашение на лихвен ваучър от 102 милиона $ по суверенни еврооблигации с падеж през 2035 година, се споделя в изказване на министерството, представено от съветски медии. Националният разчетен депозитар е получил средства за погашение на средствата по еврооблигации от тази емисия на 28 март.

" По този метод отговорностите за обслужване на държавни скъпи бумаги (ДЦК) на Руската федерация са изпълнени от Министерството на финансите на Русия в цялостен размер в сходство с емисионната документи за излъчвания на еврооблигации ", се споделя в известие на министерството.

На 28 март Министерството на финансите на Руската федерация трябваше да изплати дължимите лихви по еврооблигации на емисия с падеж през 2035 година, за 102 милиона $. Емисията с падеж през 2035 година за 3 милиарда $ беше пусната от Министерството на финансите през март 2019 година, а през юни същата година бяха пуснати спомагателни облигации от емисията за още 1 милиард $.

Руският финансов министър Антон Силуанов към този момент подсети, че за излъчвания на съветски еврооблигации, издадени от 2018 година, в емисионните документи е планувана опцията за осъществяване на заплащания в рубли, по обменния курс на Централната банка на Русия към датата на заплащането.
 Русия изплати дълга си по еврооблигации тъкмо в точния момент и в долари
Русия изплати дълга си по еврооблигации тъкмо в точния момент и в долари

Ако средствата бяха преведени в рубли, това щеше да се счита за неизпълнение
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР