Руското дъщерно дружество на Google ще подаде молба за банкрут,

...
Руското дъщерно дружество на Google ще подаде молба за банкрут,
Коментари Харесай

Руското дъщерно дружество на Google ще подаде молба за банкрут

Руското дъщерно сдружение на Гугъл ще подаде молба за фалит, тъй като компанията не може да поддържа клона повече. Руското поделение е направило 134,3 милиарда рубли (около 2,086 милиарда долара) в Русия през 2021 година и е наело над 100 служащи.

„ Изземването от страна на съветските управляващи на банковата сметка на Гугъл Русия направи невероятно действието на нашия офис в Русия, в това число наемането и заплащанията на основани в Русия чиновници, заплащанията на снабдители и осъществяване на финансови отговорности “, се споделя в изказване на представител на Гугъл.

През март Гугъл спря продажбата на реклами в Русия малко откакто Русия нахлу в Украйна. YouTube, благосъстоятелност на Гугъл, също по този начин забрани рекламите в канали, благосъстоятелност на съветските държавни медии, и по-късно блокира изцяло тези канали.

Миналия декември Русия санкции Гугъл със 7,2 милиарда рубли (98 милиона $ все още на писане), откакто не съумя да отстрани наличие, което Русия счита за нелегално от своите платформи. Глобата съставлява към 8 % от приходите на Гугъл в Русия.

В допълнение, Ройтерс оповестява, че съветски ефирен канал твърди, че управляващите са конфискували 1 милиард рубли (около 15 милиона долара) от Гугъл през април, откакто не са възстановили достъпа до акаунта на канала в YouTube. Руският информационен регулатор също заплаши да наложи на Гугъл по-скромна санкция от 8 милиона рубли (около 95 000 долара), откакто отстрани „ противозаконни “ видеоклипове от YouTube. Не е ясно каква сума общо Русия е иззела от Гугъл.

Към момента Гугъл е първата огромна софтуерна компания, която е подала заявление за банкрут в Русия вследствие на войната с Украйна. Други компании, като Apple, Meta и Microsoft, преустановиха активността си в страната, само че не са разгласявали техните съветски клонове в неплатежоспособност. Подкрепената от Русия започваща компания за доставка на храна, Buyk, подаде молба за банкрут през март вследствие на икономическите наказания, наложени на страната. В понеделник McDonald`s разгласи, че ще напусне Русия и ще продаде своите заведения за хранене за бързо хранене след повече от 30 години в страната.

Въпреки че Русия не стигна толкоз надалеч, с цел да забрани услугите на Гугъл в страната, тя забрани Фейсбук и Instagram, благосъстоятелност на Meta. От Гугъл споделят, че безплатните им услуги към момента ще бъдат налични в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР