Руско-украинският конфликт скоро ще започне втората си година и краят

...
Руско-украинският конфликт скоро ще започне втората си година и краят
Коментари Харесай

Призив към републиканците да ограничат помощта за Украйна: Там не са големите интереси на САЩ

Руско-украинският спор скоро ще стартира втората си година и краят му не се вижда.

 

В тази връзка новата Камара на представителите на Съединени американски щати с републиканско болшинство е изправена пред две благоприятни условия какво да прави по-нататък.

 

Това написа в авторски разбор, оповестен в Newsweek.

 

Ето каква теза развива той:

 

Първо, републиканците могат да продължат да поддържат политиките на администрацията на Байдън, като дават огромни количества помощ и всъщност подчиняват американските ползи на украинското държавно управление, което се стреми да въвлече Съединени американски щати във война с Русия.

 

Като опция републиканците биха могли да начертаят нов курс, който взема поради както суровата действителност на спора, по този начин и способността на Америка да поддържа Украйна.

 

Първият вид би бил неприятна услуга за американския народ и засегнатост за републиканския електорат, който от ден на ден се опасява, че поддръжката за Украйна ще стане неограничена.

Камарата на представителите би трябвало да употребява бюджетните заеми и конституционно делегираните пълномощия за контрол, с цел да поправя американския курс в Украйна.

 

Трябва да се следва по-реалистична политика: да се признае, че там не са заложени огромни ползи на Съединени американски щати и да се даде приоритет на по-неотложните потребности в страната и в чужбина. Не можете да залагате бъдещето на Америка на евентуален нуклеарен спор за това кой управлява Донбас и Крим - два района, които са прекосявали от една страна в друга повече от един път.

 

Сегашното статукво е несигурно. Към днешна дата борбата се е трансформирала в спор на безсилие, в който нито една от страните не реализира решителна победа.

 

Въпреки че Русия е явно неспособна да завладее цяла Украйна, също толкоз малко евентуално е Киев да може изцяло да изтласка съветските войски от Донбас или Крим без засилена западна поддръжка, а тази поддръжка от своя страна крие риск от нуклеарна ескалация.

 

Освен това способността на Съединени американски щати да поддържат Украйна последователно понижава. Пентагонът към този момент изпитва сериозен дефицит на сложни за подмяна муниции като ракетите Javelin и Stinger.

 

Дори плануваното нарастване на производството на американски муниции през идващите няколко години нито ще попълни изчерпаните ресурси, нито ще поддържа настоящите равнища на ползване.

 

Междувременно към 19 милиарда $ доставки на оръжия от Съединени американски щати за Тайван са просрочени, частично тъй като Украйна засенчи доста по-важния спектакъл на интервенции в Източна Азия.

 

Като се има поради сегашният напън върху военнопромишлената база на Съединени американски щати, републиканците няма да могат добросъвестно да продължат масираните доставки на оръжия за Украйна, изключително в случай че в същото време разгласят Китай за най-голямото геополитическо предизвикателство.

 

Финансовите разноски на Съединени американски щати също нарастват. Към края на 2022 година общата сума, отпусната от Конгреса в поддръжка на Украйна, надвиши 110 милиарда $. Това е повече от годишните бюджети на Държавния департамент, Министерството на правораздаването и търговията и Морската пехота на Съединени американски щати.

 

В допълнение, кумулативната помощ на Съединени американски щати за Украйна към този момент е по-голяма от множеството други страни, взети дружно. Но този лист включва и богати европейски страни, които десетилетия наред се крият гратис под американския боен " чадър ".

 

Да се разгласят тези разноски за " скромни " с рекордна инфлация и държавен дълг от 31 трилиона $ значи да се плюе в лицето на американските данъкоплатци.

 

Следователно има незабавна потребност от смяна в политиката на Съединени американски щати. Първо, всяка помощ за Украйна би трябвало деликатно да се регистрира. Съществува действителен риск американските оръжия и пари да попаднат в несъответствуващи ръце.

 

Законопроект за одит на съществуващи стратегии за помощ за Украйна - самодейност на републиканката от Грузия Марджъри Тейлър Грийн - получи единомислеща поддръжка от комисията по външни работи на Камарата на представителите.

 

Този закон би трябвало неотложно да бъде върнат още веднъж и признат от новия Конгрес. Основната власт на Камарата на представителите е по този начин наречената " мощ на чантата ".

 

При към този момент изхарчени доста пари и лимитираните ползи на Америка, Камарата на представителите би трябвало да внимава с отпущането на спомагателни средства за поддръжка на Украйна.

 

Ако Конгресът в действителност би трябвало да одобри различен пакет от помощи, той би трябвало да бъде при ясни условия. По този метод всички бъдещи разпределения би трябвало да насърчат Европа да поеме водеща роля, да разшири поддръжката за Украйна и да обезпечи личния си двор.

 

И нито един предстоящ пакет от помощ на Съединени американски щати не би трябвало да надвишава този на нашите европейски сътрудници. Освен това Камарата на представителите не би трябвало да финансира непрекъснатото разполагане на от ден на ден и повече американски войски в Европа поради съветската инвазия (бел. ред. - не наподобява да се случва това, в противен случай: Съединени американски щати докара 1250 танка и БТР в Европа (ВИДЕО).

 

Като се има поради неприятното показване на стандартните сили на Москва в Украйна, Европа е способна в границите на силите си да сдържа Русия сама и не са нужни спомагателни американски войски за обезпечаване на континента (и може би не е било належащо и предходното равнище на наличие на САЩ).

 

Камарата на представителите би трябвало да забрани доставката на нищожни оръжия и муниции, нужни в по-важни театри на война - или такива, които са заредени с ескалация.

 

По-специално Камарата на представителите би трябвало да блокира доставката на спомагателни батареи ракети Patriot, защото тези системи са скъпи, сложни за замяна и ще бъдат нужни другаде.

 

Слугите на народа не би трябвало да подчиняват американските ползи и сигурността на американските жители на непознати държавни управления, решени да въвлекат Съединените щати във войните си непременно.

 

Въпреки ужасите на неморалната съветска атака, Украйна не би трябвало да бъде изключение. С болшинство в новата Камара на представителите републиканците получиха опция да трансформират фундаментално политиката на Съединени американски щати във връзка с Украйна, тъй че да се даде приоритет на самата Америка.

 

Ако не го употребява, несъстоятелната политика, която прави Америка по-малко сигурна и изпълнена с огромна война, ще продължи. Actualno.com напомня, че в действителност републиканците демонстрираха, че са болшинство в Камарата на представителите на Конгреса чак след 4-дневни страдания - при избора на ръководител, което демонстрира какъв брой нежно е в действителност това болшинство.

 

Една от аргументите е точно тъй като републиканският водач Кевин Маккарти желае доста огромно стягане на помощта за Украйна, с което не са съгласни значително негови колеги-конгресмени - задоволително, с цел да се окаже, че по основни въпроси те може да дадат самодейността на демократите.

 

Автори: Дан Колдуел е вицепрезидент по външните работи на Stand Together и деец от войната в Ирак. Д-р Сумантра Майтра е старши помощник в American Renewal Center и асоцииран помощник в Кралското историческо сдружение.

 

Превод: Ганчо Каменарски /Аctualno.com/
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР