Руско-украинска война ПолитикаКремъл обвини ЕС, че въоръжаването на Украйна е

...
Руско-украинска война ПолитикаКремъл обвини ЕС, че въоръжаването на Украйна е
Коментари Харесай

Фирмите в България могат да наемат около 200 хил. украинци

Руско-украинска война ПолитикаКремъл упрекна Европейски Съюз, че въоръжаването на Украйна е „ рисково “ТранспортУкраинската „ Мечта “: най-големият аероплан в света е опустошен
Българските работодатели могат да наемат към 200 хиляди украински жители. Това оповестява Асоциацията на организациите на българските работодатели на база проучвания, включващи равнище на безработицата, трендове на пазара на труда и равнището на обучение и подготовка на украинците.

Бизнесът приканва българското държавно управление да понижи периодите за приемане на бежански или филантропичен статут за украинските жители, което да им разреши „ естествени условия на живот и труд на украинските жители “.

Изграждането на база данни по специалности и умения на тези лица ще разреши по-лесното им консолидиране на пазара на труда “, показват в своята позиция работодателите.

Успоредно с ограниченията за справяне с филантропичната рецесия българския бизнес обръща внимание и на резултата на рецесията върху енергетиката на страната. Работодателите упорстват за удължение на периода на обезщетенията на потребителите на ток на свободния пазар до юни, както и обявяване на ценово решение на КЕВР за след края на мораториума върху цените на ток, вода и парно за бита. Бизнесът упорства продажбите от хранилището в „ Чирен “ да бъдат спрени.

Позицията на работодателите е отправена до четирима министри, измежду които и финансовият – Асен Василев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР