Руско-украинска война ПолитикаВойната в Украйна ще се влоши, преди да

...
Руско-украинска война ПолитикаВойната в Украйна ще се влоши, преди да
Коментари Харесай

Правителството не изключва войната да достигне Молдова

Руско-украинска война Политика„ Войната в Украйна ще се утежни, преди да се усъвършенства “ПолитикаСАЩ към този момент не желаят старите МиГ-29 на Полша
Правителството работи по няколко сюжета за развиването на войната в Украйна. Базовият е спорът да не излезе от рамките на страната, само че се работи и за версия, при която той се разшири и в Молдова. Подготвя се и реакция на опцията Босфорът, толкоз значим за морската търговия, да бъде затворен за търговски кораби. Кабинетът работи и върху отговор на вероятно дребна или съвсем никаква годишна продукция в Източна Европа. Това разгласи финансовият министър Асен Василев като част от присъединяване си в годишната среща на бизнеса с държавното управление на „ Капитал “.

Когато вършим планирането за сюжетите, залагаме промени в относителните цени на огромни групи артикули “, разяснява Василев, само че не посочи в какви параметри ще бъде променена прогнозната инфлация с актуализацията на бюджета през лятото.

Министърът бе безапелационен, че има и подготвен проект при положение, че доставките на газ и нефт от Русия спрат изцяло. Според него в идващите 4 – 5 години ще имаме пазари, които ще работят по доста по-различен метод. Той удостовери, че на равнище Европейски съюз се разисква и концепцията да бъдат сключвани общоевропейски контракти за газ и нефт, което да „ синхронизира политиката “.

Да имаме обща позиция на външните пазари би помогнало доста за преодоляване на рецесията и усмиряване на европейската стопанска система “, уточни Василев, като добави, че сходни принадлежности са употребявани и от европейските страни по време на Втората международна война - „ това не е тактика, която Европа не познава “.

Финансовият министър добави, че в Европа има твърдо решение да се понижи суровинната взаимозависимост от Русия, само че по метод, който няма да докара до срив на европейската стопанска система.

„ За 2 - 3 години чакам да имаме доста сериозна различна база, върху която да е стъпила европейската стопанска система “, уточни той.

Според Василев глобите са блъснали тежко стопанската система на Русия и съветската централна банка е трябвало да работи с непопулярни решения като въвеждане на разплащания единствено в рубли. Въпреки че министърът не уточни директно опцията България да спре съветския газ по издигнатия на наша територия от кабинета на ГЕРБ „ Турски поток “, Василев уточни, че

да плащаш с рубли в случай, че в контракта ти написа в евра или долари, си е несъблюдение на контракта “.

Призив за прекъсване на газа по газопровода поради заплащането в рубли пристигна в края на предходната седмица от енергийния специалист Мартин Владимиров.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР