Руско-американските преговори по поисканите от Москва гаранции за сигурност могат

...
Руско-американските преговори по поисканите от Москва гаранции за сигурност могат
Коментари Харесай

Москва държи военни да участват в Съвета Русия - НАТО

Руско-американските договаряния по поисканите от Москва гаранции за сигурност могат да се състоят на 10 януари, а съвещанието на Съвета Русия-НАТО - на 12 януари. Това съобщи за организация „ Новости ” съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Сергей Рябков акцентира, че за Москва е доста значимо присъединяване на военните в съвещанието на Съвета Русия - НАТО. По думите му съветското министерство на защитата ще бъде показано на високо ниво.

Междувременно министърът на външните работи Сергей Лавров увери, че по време на идните договаряния Русия твърдо ще пази ползите си и няма да прави едностранни отстъпки, съобщи БНР.

На 15 декември съветската страна съобщи на Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО два проектодоговора за гаранции за сигурност.

В тях Москва упорства Северноатлантическия алианс да се откаже от по-нататъшното си разширение на изток, да приключи военното си съдействие с някогашните руски републики  и да не разполага настъпателни оръжейни системи наоколо до съветските граници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР