Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия

...
Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия
Коментари Харесай

Русия с предупреждение, че може да удари британски военни обекти в Украйна и извън нея

Русия предизвести през днешния ден Англия, че в случай че Украйна употребява английски оръжия за нанасяне на удари по съветска територия, Москва може да отвърне на удара по английски военни обекти и бойна техника както в Украйна, по този начин и оттатък нейните лимити, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Британският дипломат Найджъл Кейси беше извикан в Министерството на външните работи в Москва, с цел да му бъде връчена публична протестна нота, откакто предходната седмица външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън съобщи, че Украйна има право да употребява английски оръжия, с цел да нанесе удар по Русия.

Външното министерство на Русия съобщи, че думите на Камерън са самопризнание, че Англия към този момент де факто е част от спора и опонират на по-ранните уверения, че оръжията с отдалечен обхват, предоставени на Украйна, няма да бъдат употребявани против Русия.

" Кейси беше предизвестен, че в отговор на украински офанзиви против съветска територия с английски оръжия, всички английски военни обекти и съоръжение на територията на Украйна и в чужбина " могат да станат цел, съобщи министерството.

Министерството съобщи, че счита изявлението на Камерън за сериозна ескалация.

" Посланикът беше свикан да се замисли за неизбежните пагубни последствия от сходни враждебни стъпки на Лондон и неотложно да опровергае войнствените провокативни изказвания на ръководителя на Министерството на външните работи по най-решителен и категоричен метод ", се споделя в съветската реакция.

По време на визитата си в Киев предходната седмица Камерън съобщи пред Ройтерс, че Украйна има право да употребява предоставените от Англия оръжия за нанасяне на удари по цели на територията на Русия и че от Киев зависи дали ще го направи. Ройтерс показва, че не е съумял да се свърже към този момент с английски длъжностни лица за коментар, написа Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР