Рециклирай и храни бездомните животни – чудесна инициатива, която стартира

...
Рециклирай и храни бездомните животни – чудесна инициатива, която стартира
Коментари Харесай

Родител: Кой умник сложи кучемат за бездомни животни на детска площадка в Пловдив?

Рециклирай и храни бездомните животни – чудесна самодейност, която започва в редица градове у нас през последните години. В Пловдив също се сложиха редица „ куче-коте-мат “, които пускат храна за бездомните животни против преработването на пластмасови бутилки. От няколко дни подобен автомат бе подложен и в регион „ Западен “ в актуализирания парк на Гарнизонна фурна в… детската площадка.
Прочетете още
Читател на TrafficNews изрази възмущението си от местоположението на въпросния кучемат.

„ Нямам нищо срещу самодейността, даже в противен случай – похвална е! Въпросът е, че би трябвало да се влага малко мисъл, когато тя се осъществя. Виждал съм такива кучемати до кучешки площадки в Пловдив и София, само че за първи път в детска площадка. Не знам кой го е поставил, само че е трябвало да прояви малко мисъл. На пет метра от въпросния кучемат е детската площадка, на която играят деца. Всеки самичък се досеща, че когато подобен вид автомати се слагат – стартират да се събират бездомни животни. Със сигурност мястото им не е на детската площадка. Отделно е хубаво тези,които са го сложили да прочетат наредбите на Община Пловдив “, написа нашият четец. Според локалното законодателство разхождането и стартирането на кучета на детски площадки е неразрешено и се санкционира с санкция от 50 до 300 лв..

„ Така се получава, че администрацията насърчава бездомни кучета да се разхождат на детска площадка, а стопаните, които даже си държат любимците на мотив там – подлежат на наказания. Не знам дали има „ негласна сделка “ да не се глобяват стопани на кучета на площадки, както неотдавна обясняваше кмета на „ Западен “ Тони Стойчев за погрешно паркиралите коли, само че наредбите са, с цел да се съблюдават. Очевидно тук – това не важи за районната администрация “, написа още пловдивчанинът.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР