Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков отрече днес твърденията

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков отрече днес твърденията
Коментари Харесай

Русия отрече твърдението на САЩ, че Москва е разположила оръжие в космоса

Р уският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков отхвърли през днешния ден изказванията на Съединени американски щати, че Русия е изстреляла в космоса антипротивосателитно оръжие , съобщи Ройтерс.

Москва се опълчва на разполагането на оръжия в космоса, акцентира Рябков, представен от ТАСС. Той добави, че Русия към момента съблюдава количествените ограничавания на нуклеарните оръжия, планувани в контракта Нов СТАРТ сред Москва и Вашингтон.

Освен това съветският заместител външен министър прикани Съединени американски щати да преразгледат " деструктивния си метод към серията съветски оферти в тази област ". Преди всичко това се отнася " до нашето предложение за създаване на контракт за попречване на конкуренцията във въоръженията в галактическото пространство ", посочи той.

Рябков упрекна Съединени американски щати и в опити за подмолно подкопаване на БРИКС. Вашингтон не харесва групата, основана от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, тъй като не може да я управлява, сподели той.

Според него БРИКС включва могъщи страни, които не са новаци в интернационалните връзки и за които диктатът на Съединени американски щати и опитите им да запазят хегемонията си не са загадка. " Имаме лични канали, механизми и форми на съдействие с всеки от членовете на БРИКС, които се развиват без значение от и макар опълчването от страна на Съединени американски щати ", съобщи съветският заместител външен министър.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР