Руският вестник Ведомости изчислява колко пари ще бъдат похарчени от

...
Руският вестник Ведомости изчислява колко пари ще бъдат похарчени от
Коментари Харесай

Колко ще струва разпореденото от Путин удължаване на живота в Русия?

Руският вестник " Ведомости " пресмята к олко пари ще бъдат изхарчени от бюджета на страната, с цел да бъде продължен животът на популацията.

Според нов декрет от този месец на п резидента Владимир Путин до 2024 година междинната дълготрайност на живота в Русия би трябвало да доближи 78 години.

За задачата управляващите би трябвало всяка година да подвигат средствата за опазване на здравето с 15 на 100 , тоест да отпускат годишно по още 300 милиарда рубли за тази сфера. И то в случай че Брутният вътрешен продукт пораства с 4 % годишно , както планува указът, а к онсумацията на алкохол в Русия спадне с 40 на 100.

Очакваната дълготрайност на живота във федерацията през 2017 година бе 72,7 години. Хората в новите членки на Европейски Съюз живееха още през 2015 година с 4,7 години повече, а мъжете - с 6,1 години повече от мъжете в Русия.

Стандартизираният коефициент на смъртност в Русия към момента е по-висок, в сравнение с в Европа - мъжете от федерацията живеят приблизително 10 години по-малко от дамите, селяните - 2 години по-малко от градското население, детската смъртност надвишава двойно европейските индикатори.-->

Според специалисти прочее п ланираното повишение на качеството и достъпността на здравната помощ ще усили продължителността на живота в Русия с 2,5 години. Още толкоз се чакат от програмата за развиване на здравословния метод на живот, най-много посредством понижена приложимост на алкохол и тютюн .Така мъжете в страната ще живеят към този момент приблизително 74 години, а дамите - 81, прибавя " Ведомости ", представен от Би Би Си.

Властите в Крим оферират да се вкара безвизов режим за чужденци, поискали да се лекуват в Русия, най-много по санаториуми и курорти. Това споделя пред " Комерсант " Сергей Стрелбицки от администрацията на украинския полуостров, анексиран през 2014 година от Москва.



Идеята му допуска задграничните пациенти да прекарват в Русия 30 дни без документи за влизане,
след това при потребност да получават " медицински визи " по опростена процедура . Това съгласно кримския чиновник ще поддържа бранша и " ще спомогне да прекършим санкционния режим ".

" Това е заслужен отговор на глобите, на осведомителната война, която се води против страната ни - разяснява Стрелбицки пред изданието. - Чужденците ще видят с очите си по какъв начин живеем тук. Колкото до Крим, ще се убедят сами, че Крим е част от Русия. "

Според вестника здравното и външното министерство в Москва към този момент създават специфичен визов режим за чужденци, идващи за лекуване в Русия . Туроператорите към този момент правят оценка непретенциозно броя на непознатите клиенти на съветските санаториуми, само че специалисти на вестника считат медицинския туризъм в Русия за перспективен бранш като цяло и напомнят, че страната разполага с клиники, съпоставими с европейските.



В съветските санаториуми почиват годишно към 5 до 7 милиона души, само че чужденците са единствено 1 % - и то основно съветски жители, изселили се в чужбина, или хора от постсъветското пространство, сочи оценка на Сергей Ромашкин, шеф на туроператорска компания.

Според него визови удобства биха нараснали туристическия поток към Русия с 20-25 на 100, само че не и в тази ситуация с медицинския туризъм.

" Тук има смисъл да се ориентираме единствено към рускоезичното население в непознати страни. Всички останали ще бъдат изправени пред цялостен комплекс от проблеми - не е толкоз елементарно да откриеш преводачи, владеещи точно медицински британски или немски ", изяснява експертът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР