Руският външен министър Сергей Лавров по време на телефонен разговор

...
Руският външен министър Сергей Лавров по време на телефонен разговор
Коментари Харесай

Лавров обсъди с ръководителя на китайското външно министерство признаването на ЛНР и ДНР

Руският външен министър Сергей Лавров по време на телефонен диалог разиска с китайския външен министър Ван И признаването от Москва на ЛНР и ДНР, оповестиха от външното министерство.

Уточнява се, че телефонният диалог на страните е извършен в четвъртък. Беше извършен „ продан на отзиви по отношение на актуалната обстановка в Източна Украйна в подтекста на признаването от Русия на Донецката и Луганската национални републики и по отношение на решението на президента Владимир Путин в отговор на апела на ръководителите на ДНР и ЛНР и с утвърждението на Съвета на федерацията на Федералното заседание на Русия за специфична военна интервенция за отбрана на хората, в това число стотици хиляди съветски жители, от действителна опасност за живота и сигурността им от сегашния украински режим, който не стопира опитите за решение на " казуса с Донбас " със мощ, оповестява РИА Новости.

Ван И сподели, че Китай схваща загрижеността на Русия за въпросите на сигурността и се застъпва за образуването на уравновесен, ефикасен и резистентен европейски механизъм за сигурност посредством договаряния.

Освен това страните подчертаха смисъла на спазването на правилото на неделимостта на сигурността.

По време на срещата страните разискаха и осъществяването на договореностите от руско-китайската среща на върха на 4 февруари т.г.. Лавров поздрави събеседника си за сполучливото осъществяване на Зимните олимпийски игри в Пекин.

По-рано Китай отхвърли да назова интервенцията на Русия в Украйна " инвазия ".

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР