Руският външен министър Сергей Лавров и украинският му колега Дмитро

...
Руският външен министър Сергей Лавров и украинският му колега Дмитро
Коментари Харесай

Лавров и Кулеба започнаха преговорите в Белек

Руският външен министър Сергей Лавров и украинският му сътрудник Дмитро Кулеба започнаха договаряния в Белек, Турция. Двамата дойдоха в Анталия, с цел да беседват за пръв път след старта на военния спор сред двете страни, който стартира на 24 февруари с нахлуването на съветската войска. Посредник в срещата е турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Срещата се състои в 5-звезден хотел в Белек.  Въпросният хотел е прочут с това, че там се състоя Срещата на Г-20 през 2015 година, в която участваха Барак Обама и Владимир Путин. 

Срещата стартира с разминаване в заявените планове за тематики на диалозите. Украинците желаеха да се приказва за филантропични коридори, а руснаците - за признаването на Крим като съветски, а Л/ДНР - като самостоятелни републики. " Двамата министри разискват допустима бъдеща среща на президентите Зеленски и Путин ", съобщи от Москва представителят на съветския президент 

 

Лавров и Кулеба и съпътстващите ги делегации са настанени в разнообразни хотели. Руската и украинската делегации няма да беседват отвън тройната среща на външните министри.

Преговарящите до момента в Беларус групи са подготвени да се съберат незабавно след срещата, в случай че на нея се реализира прогрес. 

Анкара храни вяра за удобен излаз от тройната среща за прекъсване на съветската инвазия и за мир в Украйна. „ Нашите събеседници споделиха, че ние сме една от дребното страни, които могат да открият разговор и с двете страни и че това е доста значимо в нашите срещи ", съобщи Мевлют Чавушоглу пред телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР