Руският център за култура и наука в Букурещ ще преустанови

...
Руският център за култура и наука в Букурещ ще преустанови
Коментари Харесай

Румъния затваря Руския център за култура и наука в Букурещ

Руският център за просвета и просвета в Букурещ ще прекрати своята активност най-късно до 20 август тази годна. 

“С дейностите си в последно време центърът окончателно се отклони от естествените си цели за подсилване на културните връзки и, за жалост, се трансформира в инструмент за агитация, дезинформация и оправдаване на военните закононарушения на Руската федерация в Украйна ”, се споделя в прессъобщение на Министерството на външните работи.

По искане на посланик номер едно на Румъния Богдан Ауреску, през днешния ден (21 февруари) посланикът на Руската федерация в Букурещ е бил привикан във ведомството на равнище държавен секретар по стратегическите въпроси . Той му е предал безапелационното отрицание на румънската страна към " непрекъснатите опити на съветската страна за хибридни офанзиви и дезинформация посредством изкривяване и преднамерено манипулиране на действителността ".

Тези пропуски се ускориха и получиха нови акценти с особена тежест в последно време, откакто Руската федерация стартира нападателна война против Украйна ”, се споделя още в документа, изпратен до медиите. 

Руският център за просвета и просвета в Букурещ е открит на 15 май 2015 година въз основа на Споразумението сред държавните управления на двете страни. Той се намира на бул. " Ласкар Катарджиу " № 50 в румънската столица
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР