Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен от американски затвор

...
Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен от американски затвор
Коментари Харесай

Известен търговец на оръжия призова Тръмп да потърси убежище в Русия

Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен от американски затвор предходната година, прикани някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да потърси леговище в Русия, защото животът му е " в заплаха ", съобщи Агенция Франс Прес.

Бут, прочут още като " Търговецът на гибелта ", беше сменен за американската баскетболна звезда Бритни Гринър в границите на шумна обмяна на пандизчии сред Москва и Вашингтон през декември.

" Вярвам, че животът Ви е в заплаха ", написа Бут в депеша, изпратена до Тръмп и показана на пресата в Москва.

" Администрацията на Байдън няма да спре единствено с това, че ще ви провлачи през съдебно-затворническия промишлен комплекс ", се споделя в апела.

" Те по-скоро ще сложат завършек на живота ви, в сравнение с да ви оставят да застанете на пътя им ".

Бут сподели на Тръмп, на който от дълго време се възхищава, че: " ще намериш несъмнено леговище и отсам ще можеш да водиш битката за американския народ ".

Руският търговец излежаваше 25-годишна присъда в американски затвор, когато беше сменен за Гринър. Впоследствие той се причисли към съветска националистическа партия.

Обвинен във въоръжаване на бунтовници в някои от най-кървавите спорове в света, Бут е задържан в Тайланд при интервенция на Съединени американски щати през 2008 година По-късно той е екстрадиран в Съединени американски щати и е наказан през 2012 година

През последните години Вашингтон и Москва организираха няколко обмена на пандизчии, като към момента няколко американци са арестувани в Русия, напомня БГНЕС.

Миналата седмица Русия арестува американския публицист Еван Гершкович и го упрекна в шпионаж, предизвиквайки интернационално неодобрение. Вашингтон назова обвиняванията против него " нелепи ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР