Руският сенатор Алексей Пушков оцени в профила си в "Туитър"

...
Руският сенатор Алексей Пушков оцени в профила си в "Туитър"
Коментари Харесай

Русия плаши Европа с американска ракета

Руският сенатор Алексей Пушков оцени в профила си в "Туитър " вероятните последствия от тестването на балистична ракета, извършено от Съединени американски щати в четвъртък. Ракетата би била неразрешена от Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват, в случай че той беше към момента в действие.

Според него извършеното тестване можело да се трансформира в черна дата за Европа, в случай че това бъде последвано от разполагането на американски ракети на Стария континент.

"Това ще върне Европа към нуклеарната борба по времето на Студената война. Мрачен сюжет ", акцентира Пушков.

Руското външно министерство реагира на тестването на ракета от страна на Съединени американски щати, като акцентира, че този факт тревожел ведомството.

По думите на шефа на отдела по въпросите за неразпространение и надзор над въоръженията към съветското външно министерство Владимир Ермаков, Съединени американски щати са провели тествания няколко месеца след отдръпването си от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, подписан сред Съединени американски щати и тогавашния Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година Това съгласно Ермаков показвало, че създаването на ракетите се е провеждало от дълго време.

На 2 август 2019 година договорът за ракетите дефинитивно беше преустановен. В началото на тази година Вашингтон разгласи едностранно отдръпване от съглашението, като упрекна Русия, че го нарушава от дълго време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР