Руският пропагандист Генадий Дубовой загина при мистериозни обстоятелства в Украйна,

...
Руският пропагандист Генадий Дубовой загина при мистериозни обстоятелства в Украйна,
Коментари Харесай

Руски пропагандист загина при мистериозни обстоятелства в Украйна

" Руският пропагандист Генадий Дубовой почина при мистериозни условия в Украйна ", написа " Дейли бийст ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11709
" За гибелта на военния сътрудник заяви депутатът от по този начин наречения парламент на непризнатата Донецка национална република (ДНР) Владислав Бердичевский ", уточни още американското издание.

" Дубовой почина на 11 септември вечерта. Той бе ударен от кола в центъра на град Донецк, когато се връщаше от цветарски магазин. Генадий купи букет, тъй като се приготвяше за идването на брачната половинка си на следващия ден (днес) ", съобщи Бердичевский, представен от медията.

Изданието от Съединени американски щати означи, че има някои странни условия в гибелта на пропагандиста. " Първо, по този начин наречените управляващи в Донцек не направиха никакво изказване по отношение на случая, при който почина военният сътрудник. Не бе публикувана и информация дали е стартирано следствие за аргументите за злополуката, разгласен ли е за търсене водачът на автомобила, блъснал Дубовой, и така нататък, каквато е нормалната процедура в такива случаи ", написа още " Дейли бийст ".

" Второ, Дубовой бе симпатизант на  Игор Гиркин - Стрелков. Последният бе неприкрит критик на министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу и антуража му поради неуспехите в Украйна. Гиркин - Стрелков бе задържан неотдавна поради обвинявания в екстремизъм. Военният сътрудник съпостави задържането на Гиркин - Стрелков с пуча на Евгений Пригожин от края на юни ", добави медията.

" Дубовой е роден през 1967 година в град Павлоград, на към 200 километра от Донецк. Той е приключил стопанска система в Донецкия университет. Преди оповестяването на ДНР (2014 г.) той е работил като публицист и специалист по връзки с обществеността. Дубовой се причисли към милицията на отцепниците и участваше в бойни дейности. Той също пишеше репортажи за борбите против силите на Киев ", написа изралеската медия нюзру.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР