Руският производител на минерални и калиеви торове Уралхим реши да

...
Руският производител на минерални и калиеви торове Уралхим реши да
Коментари Харесай

Русия предлага на Африка безплатни торове

Руският производител на минерални и калиеви торове " Уралхим " реши да доставя гратис продуктите си в Африка, заяви основният изпълнителен шеф на компанията Дмитрий Коняев.

" Ситуацията в света през днешния ден е доста неприятна. Африка гладува и ще продължи да гладува, за жалост. Ние, като компания, даже взехме решение да доставяме торове на Африка гратис, единствено тъй като сме част от тази световна верига, когато би трябвало да се създава храна ", сподели Коняев по време на изявлението си на форума Innofood в Сочи.

Съобщава се, че първата партида от 25 000 тона филантропични товари може да бъде изпратена в Република Того.

Според основния изпълнителен шеф на Уралхим в Русия няма проблеми с продоволствената сигурност, защото страната е изцяло обезпечена с торове и може да изпрати доста количество за експорт.

По-рано този месец президентът Владимир Путин съобщи по време на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие, че страната е подготвена да трансферира гратис 300 000 тона съветски торове, насъбрани в пристанищата на Европейски Съюз поради западните наказания, на разрастващите се страни.

Докато Путин приветства решението да се позволен съветски торове в Европейски Съюз, той подлага на критика Брюксел, че разрешава единствено на страните-членки на блока да ги купуват.

В края на юли Москва и Киев подписаха съглашение за деблокиране на украинския експорт на зърно през Черно море по време на договаряния в Истанбул с посредничеството на Организация на обединените нации. Споразумението трябваше също по този начин да разреши на Русия да доставя торове и хранителни артикули на международните пазари, което съгласно Кремъл не се е случило.
 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР