Руският президентът Владимир Путин заяви във вторник, че Русия е

...
Руският президентът Владимир Путин заяви във вторник, че Русия е
Коментари Харесай

Путин: Русия е водеща в света по хиперзвукови оръжия

Руският президентът Владимир Путин съобщи във вторник, че Русия е единствената страна в света, която има хиперзвуково оръжие , оповестява АП.

Изказвайки се на годишната среща на борда на съветското министерство на защитата в Националния център за надзор на защитата в Москва, Путин съобщи, че за първи път в историята Русия има преимущество в проектирането на нов клас оръжия, за разлика от предишното, когато догонваше Съединени американски щати .

Той разяснява, че първото звено, оборудвано с хиперзвукови " Авангард " стартира дежурство този месец , до момента в който хиперзвуковите ракети " Кинжал " към този момент са ситуирани .

Путин загатна за първи път " Авангард " и " Кинжал " измежду други перспективни оръжейни системи в държавното си послание към нация през март 2018 година

Путин сподели тогава, че " Авангард " има междуконтинентален обсег и може да лети със скорост 20 пъти по-висока от скоростта на звука . Той означи, че способността на оръжието да трансформира както курса, по този начин и височината си по пътя към задачата, го прави ваксинирано против прихващане от врага .

В речта си през днешния ден той разказа " Авангард " като " оръжие на бъдещето , способно да проникне както в съществуващите, по този начин и в бъдещите системи за противоракетна защита ".

" Кинжал ", които са оборудвани на изтребители МиГ-31 , влезе в употреба с съветските военновъздушни сили предходната година. Путин изясни, че ракетата лети 10 пъти по-бързо от скоростта на звука, има обсег над 2000 километра и може да носи нуклеарна или стандартна бойна глава . Военните обявиха, че са способни да удрят както сухопътни цели, по този начин и кораби на флота .

Съединени американски щати и други страни също са работили върху проектирането на хиперзвукови оръжия, само че те към момента не са въведени в употреба.
 Путин: Еднополюсният свят отпред със Съединени американски щати не съществува онлайн
Путин: Еднополюсният свят отпред със Съединени американски щати не съществува

Пресконференцията продължи 4 часа и 18 минути
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР