Руският президент Владимир Путин заяви в телефонен разговор с турския

...
Руският президент Владимир Путин заяви в телефонен разговор с турския
Коментари Харесай

Путин с ключово позвъняване до Ердоган, какво се разбраха

Руският президент Владимир Путин съобщи в телефонен диалог с турския президент Реджеп Ердоган, че Русия е подготвена да спомага за безпрепятственото транспортиране през Черно и Азовско море на товари, в това число зърно, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

При разискването на обстановката в Украйна двамата са говорили за възможното премахване на минните заграждения във водите на двете морета с оглед сигурността на комерсиалното корабоплаване.

Путин е удостоверил пред Ердоган, че Русия може да възобнови износа на храни и торове, в случай че глобите против нея бъдат анулирани. Двамата са разговаряли за резултатите от състоялото се неотдавна посещаване в Турция на съветска делегация отпред с вицепремиера Александър Новак, както и за положението на двустранното съдействие, основно в търговско-икономическата област, се споделя в известието на Кремъл, заяви Българска телеграфна агенция.

ТАСС означи, че за през днешния ден Ердоган е възнамерявал телефонен диалог и с украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР