Руският президент Владимир Путин заяви днес, че страната му се

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че страната му се
Коментари Харесай

Путин срази недоброжелателите

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че страната му се оправя добре макар западните наказания и че икономическият блицкриг против нея не е проработил, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" Отново желая да подчертая, че Русия решително се оправя с външния напън, а в действителност може да се каже - с финансово-технологичната експанзия от някои страни. Тактиката на стопански блицкриг, офанзивата, на която разчитаха те, не проработи - това към този момент е явно за всички, а също и за тях ", сподели Путин на съвещание по икономическите въпроси.

Според него дейностите на неприятелските страни срещу Русия са непрофесионални, импулсивни и непредсказуеми.

" Виждаме, че дейностите на нашите, меко казано, недоброжелатели са в доста отношения непредсказуеми и напоследък импулсивни. Те очевидно са непрофесионални, а оттова и импулсивни, което значи, че още повече би трябвало да действаме в нашата логичност, да поддържаме самодейността ", съобщи той.

По думите му е належащо Русия не просто да реагира на каквито и да е вражески дейности, а поредно да взема решение дилемите, свързани със личното ù развиване.

Путин не загатна нищо за отстъплението на съветските войски в Североизточна Украйна.

Попитан дали президентът има намерение да разпореди обща готовност в отговор на украинската контраатака, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отпрати въпроса към министерството на защитата.

Засега Путин не е прибегнал до активизиране на съветските запаси, които наброяват към 2 милиона души с военна работа през последните пет години. Предприемането на сходна стъпка би представлявало самопризнание, че определяната от него като лимитирана военна интервенция в Украйна в действителност съставлява пълномащабна война и че тя се развива зле за Москва, отбелязва Ройтерс.

Докато съветските сили отстъпваха в събота, Путин откри в Москва най-голямото виенско колело в Европа, а над Червения площад имаше заря по случай 875-ата годишнина от основаването на града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР