Руският президент Владимир Путин заяви, че Турция ще заплаща една

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Турция ще заплаща една
Коментари Харесай

Путин: Турция ще плаща за една четвърт от руския газ в рубли

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Турция ще заплаща една четвърт от вноса на съветски природен газ в рубли, съобщи БГНЕС.

Ердоган и Путин за първи път дадоха обещание да разширят търговията по време на среща през август в Сочи, която провокира паника в Европа и Съединените щати.

Ердоган съобщи, че би трябвало да схване " уравновесен " метод към войната, поради зависимостта на Турция от съветските енергийни доставки.

Путин вижда Турция като " благонадежден " търговски сътрудник и е подготвен да я употребява повече като маршрут за експорт на съветски артикули.

" Както знаете, скоро би трябвало да влезе в действие нашето съглашение за доставка на съветски природен газ за Турция, като 25 % от заплащанията ще се правят в рубли ", сподели Путин.

Турция внася съвсем половината от естествения си газ и към една четвърт от петрола си от Русия, заяви Агенция Франс Прес.

Според Путин съветските компании са " получили сигнали, че могат да изнасят нашите артикули през Турция. Турция е благонадежден сътрудник в това отношение и може да обезпечи постоянни доставки през своята територия за останалата част на света ".

И Вашингтон, и Брюксел оказват напън върху турските компании да лимитират търговията с Русия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР