Руският президент Владимир Путин заяви, че от утре (петък) договорите

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че от утре (петък) договорите
Коментари Харесай

Путин с пореден шантаж: Късаме всички договри за газ с Европа

Руският президент Владимир Путин съобщи, че от на следващия ден (петък) договорите с задграничните купувачи на газ ще бъдат спрени, в случай че те не заплащат отговорностите си към РФ в рубли, предадоха " Ройтерс " и Би Би Си.

Путин разгласи, че е подписал указ, според който задграничните купувачи на съветски газ би трябвало от на следващия ден да заплащат в рубли, а в случай че не го създадат, договорите им ще бъда прекъснати.

" За да купуват съветски природен газ, те би трябвало да открият сметка в рубли в съветска банка. И от тези сметки би трябвало да бъдат правени заплащанията за доставките на газ още от на следващия ден ", съобщи Путин. " Ако не бъдат направени, ще сметнем това за дефолт с всички произлизащи от него последствия. Никой не ни дава нищо гратис, ние също няма да действаме като благотворителна организация. В противоположен случай съществуващите контракти ще бъдат прекъснати ", съобщи Владимир Путин.

Само преди ден в диалог с немският канцлер Олаф Шолц Путин съобщи, че договорите остават в действие, а за газа ще може да се заплаща в евро и долари през банката на " Газпром ". Няма подозрение, че става дума за следващия шантаж на съветския президент, пробвайки се да извива ръцете на Европа поради мощната поддръжка, която даде на Украйна в братоубийствената война, подпалена персонално от президента Владимир Путин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР