Общинската избирателна комисия в Кюстендил отказа да прекрати правомощията на

...
Общинската избирателна комисия в Кюстендил отказа да прекрати правомощията на
Коментари Харесай

Изненада: ОИК Кюстендил отказа да прекрати правомощията на двама кметове!

Общинската изборна комисия в Кюстендил отхвърли да приключи пълномощията на двама кметове. Те оглавяват ръководството на селата Жабокрът и Долна Гращица , съобщи „ БНР “. Това са Юлиян Максимов и Екатерина Николова

Техните пълномощия би трябвало да бъдат прекъснати, тъй като към деня на полагането на клетва, те към момента са били съдружници и в управителните органи на сдружение с лимитирана отговорност и на кооперация. Решението на изборната комисия може да бъде обжалвано в 7-дневен период. 

В ОИК-Кюстендил са постъпили писма по въпроса от ръководителя на Общинския съвет Димитър Велинов за нарушаването на двамата кметове. Те самите били подали заявление, с които са уведомили, че има несъответственост . Максимов даже бил шеф на сдружение, а Николова – на кооперация. 

От своя страна Общинската изборна комисия е получила отговор от Агенцията по вписванията . Потърсени са били уточнения и от кметовете на двете обитаеми места. 

Въпреки всичко това ОИК-Кюстендил излиза със мнение, че не може да се твърди изрично , че са налице всички предпоставки за предварително преустановяване на пълномощията на двамата кметове. Юристи са навръх противоположното мнение. 

Намериха мъртвец на жена край жп линията на гарата в Кюстендил

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР