Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Владимир Путин проведе работна среща с Башар Асад в Сочи

Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила е провел през вчерашния ден работна среща в съветския курорт Сочи със сирийския президент Башар Асад, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Кремъл.

"Двамата организираха задълбочени диалози ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Путин и Асад се видяха за последно на 11 декември в съветската военна база Хмеймим в Сирия.

Двамата водачи са разискали бъдещите стъпки за политическо споразумяване на сирийската рецесия. Те са отбелязали нуждата от основаване на спомагателни условия за обновяване на "пълноформатния политически развой " в Сирия. Путин е поздравил Асад за забележителните триумфи на сирийските сили в битката с терористичните формирования.

Двамата са отчели триумфа на договарянията за Сирия в Астана и на самодейността, Конгрес на сирийския народ, извършена преди време в Сочи.

Путин е споделил на Асад, че счита, че в Сирия към този момент е настъпило време за възобновяване на стопанската система и че предлага на сирийския президент да се обсъдят проекти в тази тенденция.

"Сега ние можем да направи идващите стъпки дружно с вас. А идната задача - това е несъмнено икономическото възобновяване и филантропичната помощ за хората, които се оказаха в сложна обстановка ", сподели Путин.

Според Асад пък срещата му с Путин дава опция за създаване на взаимна позиция за преговорните процеси в Астана и в Сочи.

Асад е споделил на Путин, че Дамаск с вдъхновение поддържа политическия развой в Сирия, който би трябвало да върви редом с битката с тероризма. Той сподели, че стабилността в Сирия се усъвършенства и това отваря вратите пред политическия развой.

Сирийският президент заяви на Путин, че е взел решение да прати делегация в Организация на обединените нации за създаване на сирийска конституция по егидата на интернационалната организация.

"Президентът на Сирия е взел решение да изпрати свои представители, сво членове на делегацията за основаване на парламентарен комитет, който би трябвало да работи над главния закон на Сирия. Те ще бъдат изпратени в Организация на обединените нации въз основа на женевския развой ", сподели Песков.

Асад е отбелязал също растежа на съветски вложения в Сирия

Путин пък е споделил на Асад, че разчита на изтеглянето на непознатите войски от Сирия, защото след постигнатите забележителните победи и триумфи в битката с тероризма от страна на сирийската войска са били основани спомагателни условия в поддръжка на задействането на огромен политически развой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР