Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Русия платила на Пригожин 2 млрд. долара за година

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи през днешния ден, че финансите на компанията за кетъринг на ръководителя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин ще бъдат разследвани след проведения от него бунт, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10932
По думите на Путин в границите на последната година Пригожин и " Вагнер " са получили заплащания от съветската страна на стойност съвсем два милиарда $.

Путин сподели, че постоянно е уважавал бойците на " Вагнер ", само че компанията е била " напълно финансирана " от държавния бюджет. По думите му " Вагнер " е получила 86 милиарда рубли (един милиард долара) от съветското министерство на защитата в интервала от май 2022 година до май 2023 година Освен това компанията за кетъринг на Пригожин " Конкорд " е получила 80 милиарда рубли по силата на държавни контракти за доставки на храна за съветската войска, посочи Путин.

" Надявам се като част от тази работа никой да не е откраднал нищо или, по този начин да кажем, да е откраднал по-малко, само че, несъмнено, ще проверяваме всичко това ", съобщи съветският президент.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да се свърже с Пригожин, с цел да го помоли да разяснява думите на Путин. По-рано тази година Пригожин сподели, че постоянно е финансирал наемническата си група самичък, само че е почнал да се пробва да обезпечи в допълнение финансиране след началото на войната в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР