Руският президент Владимир Путин смята, че експлозивите, повредили на 8

...
Руският президент Владимир Путин смята, че експлозивите, повредили на 8
Коментари Харесай

Експлозивите са доставени по море. Путин има своя версия за Кримския мост ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин счита, че експлозивите, развалили на 8 октомври Кримския мост, който свързва Крим с континенталната част на Русия, може да са били докарани по море от Одеса. Това каза той на конференция в петък, 14 октомври.

" Най-вероятно експлозивите за спешната обстановка на Кримския мост са изпратени по море от Одеса ", сподели съветският президент.

По думите му такива заключения са създали следователите на ФСБ.



Путин също сподели, че се твърди, че един от зърновозите, които в този момент кръстосват Черно море с украинско зърно по по този начин наречения „ зърнен кулоар “, може да е доставил експлозиви за взривяване на Кримския мост от територията, следена от въоръжените сили на Украйна. Според съветския президент обаче няма доказателства за това.

Освен това ръководителят на Руската федерация заплаши, че страната му може да блокира придвижването на зърно от украинските пристанища, в случай че има доказателства, че този трафик се употребява за подкопаване на Кримския мост.

Припомняме, че експлозията на Кримския мост прозвуча сутринта на 8 октомври. Националният комитет за битка с тероризма на Руската федерация незабавно заяви за детонацията на камион на моста.

Според ФСБ шефът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов е виновен за взривяването на Кримския мост. Руските служби за сигурност настояват, че експлозивите са превозени от Одеса до България, а по-късно до Грузия и Армения.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР