Руският президент Владимир Путин ще погледне сериозно на преговорите, само

...
Руският президент Владимир Путин ще погледне сериозно на преговорите, само
Коментари Харесай

Путин ще погледне сериозно на преговорите, само когато силите му бъдат отблъснати от украинския народ

Руският президент Владимир Путин ще огледа съществено на договарянията, единствено когато украинският народ отблъсне неговите сили, написа английската външна министърка Лиз Тръс в взаимна публикация дружно с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, оповестена в английския „ Телеграф “.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6133
Тръс предизвестява останалите водачи, в това число френския президент Еманюел Макрон, че Западът не може „ да продаде Украйна “ за „ бърз край “ на войната и приканва страните от Г-7 и НАТО да обезпечат повече въоръжение и финансиране за Киев.

Макрон, който е приказвал по телефона с Путин над 100 часа от декември насам, е упрекван в предпочитание Украйна да направи отстъпки, с цел да реализира спокойно съглашение, въпреки че Елисейският замък твърди, че всякакво съглашение би трябвало да зачита суверенитета на Украйна.

Тръс и Кулеба пишат: „ За да реализираме мир и да защитим нашия метод на живот, Украйна и свободният свят би трябвало да останат мощни и обединени. Ние би трябвало да пренебрегваме пораженческите гласове, които настояват, че хората стартират да се изморяват и които оферират да продадат Украйна за бърз завършек на непрестанния смут “.

Двамата външни министри също така оставят да се разбере, че Обединеното кралство и Съединени американски щати би трябвало да имат интензивно присъединяване във всевъзможни договаряния, когато стартират.

Смята се, че Тръс е обезпокоена, че съглашението от 2014 година за прекъсване на войната в Донбас, което се подписа с посредничеството на Франция и Германия, даде специфичен статут на сепаратистките региони в Донецка и Луганска област и на практика отстъпи територия на Путин.

„ Не може да има контрактувано споразумяване, което повтаря Минското съглашение, което беше подписано за сметка на суверенитета, сигурността и териториалната целокупност на Украйна “, пишат Тръс и Кулеба.

„ Тези, които оферират жертването на украинска земя, в действителност оферират да се заплати с украинска кръв за илюзията за мир. (Мирът) ще бъде мираж, в случай че не е придружен от възобновяване на украинската територия и ограничение на империализма на Путин “, написа в публикацията.

Тръс и Кулеба завяват, че е належащо през тази седмица Г-7 и НАТО да показват уговорката си към Украйна, като „ усилят и ускорят доставките си на тежко въоръжение, продължат да глобяват всички тези, които подкрепят войната на Путин и пресечен напълно вноса на съветска сила “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР