Руският президент Владимир Путин се обяви за по-близки връзки между

...
Руският президент Владимир Путин се обяви за по-близки връзки между
Коментари Харесай

Ще възражда ли СССР? Какво поиска Путин от бившите републики

Руският президент Владимир Путин се разгласи за по-близки връзки сред страните от някогашния Съветски съюз - 30 години след разпадането му, съобщи ДПА.

Путин приказва през днешния ден на среща в Санкт Петербург на Общността на самостоятелните страни (ОНД) - доминиран от Русия блок. Много неща се трансформираха трагично през последните десетилетия, сподели съветският президент. Той увери, че връзките сред някогашните руски републики са се запазили и играят позитивна роля, само че в това време призна, че тези страни са поели по доста друг път.

Оперативно-наблюдателно дело бе основана през декември 1991 година поради въпроси в региона на сигурността и стопанската система, стоящи пред страни членки, съобщи Путин.

Той многозначително не загатна Украйна и Грузия, които напуснаха общността след спорове с Русия надлежно през 2014 и 2008 година и желаят да се причислят към НАТО.Този месец Москва изиска от алианса гаранции, че няма да се уголемява на изток - нещо, което той отхвърля да й обещае.В същото време доста от някогашните руски републики като Беларус, Казахстан и Армения остават съдружници на Русия, отбелязва ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР